Media

Bergens Nieuwsblad oktober 2013

Hoogste bedrag voor Duintreffers
Verenigingen gebaat bij inzet tijdens Hargen aan Sail

CAMPERDUIN – Voorafgaand aan de drukbezochte Hargen aan Sail Afterparty afgelopen zaterdag in strandpaviljoen Struin, kregen vijf Schoorlse verenigingen een cheque overhandigd. De line-up bestond uit organisaties die de meeste vrijwilligers en hiermee de hoogste omzet draaiden afgelopen zomer in de grote tent tijdens Hargen aan Sail.

Ruim honderd vrijwilligers hebben zich belangeloos ingezet voor het zomerfestival dat 6 tot en met 8 juli op het Hargense strand én in de feesttent op de grote parkeerplaats werd gehouden. Tafeltennisvereniging Duintreffers draaide met 173 uur de hoogste omzet. Het bedrag van 1557 euro wordt gebruikt voor activiteiten tijdens het vijftigjarig jubileum van de vereniging volgend jaar. Het zaalvoetbal speltoernooi, dat elk jaar net na de jaarwisseling wordt georganiseerd in de Blinkerd, heeft net als vorig jaar de tweede plek verdiend. Met drie uur minder dan de nummer één sleepte deze groep 1530 euro binnen. Het geld wordt gebruikt voor de traditionele feestavond. Op de derde plek eindigde met 129 uur de Schoorlse Reddingsbrigade. De vrijwilligers wisten 1161 euro te verdienen. Op de vierde plek eindigde met 83,5 uur Lions Club Schoorl. De Lions zijn elk jaar verantwoordelijk voor de entree en de kassa op het festival. De gewerkte uren zijn goed voor 751,50 euro. Welk goede doel deze organisatie ditmaal steunt is nog onbekend. Vijfde is volleybalvereniging Schoorl met 79 uur. De 711 euro gaat naar het aantrekken van jeugdleden.

Terugvloeien

Laurens Hoogland is sinds 2010 voorzitter van de Stichting Hargen aan Sail. “Om alle vrijwilligers nog meer bij het evenement te betrekken, is enkele jaren geleden het idee geopperd om een deel van de opbrengsten terug te laten vloeien in de kas van de (sport)verenigingen. Dat is dus een geweldig succes gebleken. Deze vijf verenigingen hebben totaal 634,5 uur gewerkt. Vorig jaar is zeven euro per uur uitgekeerd, dit jaar negen euro.”Ook volgend jaar kan er vrijwillig gewerkt worden op Hargen aan Sail.

 

Bergens Nieuwsblad 19 mei 2012

Spectaculaire mountainbikerace door Schoorls duingebied
Extra sportelement Hargen aan Sail met Makelaarsland MTB Challenge

HARGEN – Laurens Hoogland en Jeroen Stoop zijn drukdoende met het opzetten van de eerste Makelaarsland MTB Challenge; een spectaculaire mountainbikerace door het ruige duin- en bosgebied van Hargen, Groet en Schoorl. De deelnemers staan enkele onorthodoxe elementen te wachten. ‘Zoals een water- en zandbak. De challenge is ter uitbreiding van het pakket aan sportactviteiten die Hargen aan Sail reeds biedt’, aldus Hoogland.

Wel of niet winnaar van de challenge; de 250 mountainbikers kunnen 7 juli na afloop sowieso terugkijken op een geweldig fietsspektakel. Maar ook voor het publiek wordt het een leuk schouwspel. Hoogland: “De challenge begint met een ‘le mans’ start, waarbij de deelnemers eerst vanaf het strand naar de feesttent op de parkeerplaats dienen te rennen of lopen. In de tent schalt opzwepende muziek uit de boxen. Daar stappen de deelnemers op hun fiets om te beginnen aan het traject van 18,5 kilometer door de duinen. De prijs, vijfhonderd euro, is voor de winnaar van de race. We hebben al inschrijvingen uit heel Nederland.”
Tevens toegang feesttent
Beide initiatiefnemers zijn fervent mountainbikers. “We willen er echt een groots spektakel van maken”, vervolgt Hoogland. “Om het duingebied meer bij het kustevenement te betrekken hebben we deze wedstrijd georganiseerd. We krijgen hulp van grotere organisaties als MTB-Noordwest en Staatsbosbeheer. De inschrijfgelden en sponsorbedragen komen ten goede aan doelen zoals Stichting mijn duin en het onderhoud van het mountainbikeparcours, en indirect aan plaatselijke sportverenigingen. Het inschrijfgeld van 12,50 euro verleent namelijk tevens toegang tot de feesttent op 7 juli. De opbrengsten van Hargen aan Sail dat 6, 7 en 8 juli plaatsvindt vloeien naar de kas van de sportverenigingen die helpen via het inzetten van vrijwilligers. Net als aan Hargen aan Sail verdienen wij er zelf geen euro aan.”
Het parcours bevat allerlei onorthodoxe elementen die de wedstrijd extra uitdagend maken. Hoogland: “De afstand is niet heel lang maar het parcours best pittig. Het deelnemersveld zal voor een klein deel uit ‘snelle jongens’ bestaan. Voor de rest doen naar verwachting voornamelijk recreatieve sporters mee aan deze challenge.” De route gaat vanaf de parkeerplaats via het fietspad richting Schoorl aan Zee. Daarna racet het gezelschap richting Schoorl, rechts het schelpenpad op en na een paar honderd meter het MTB-parcours op.

  • «
  • februari 2023
  • »