Beachtennis

Hargen Sail Beachtennis Open Toernooi 

Op zaterdag 2 en zondag 3 juli wordt er weer een beachtennis toernooi georganiseerd voor iedereen die houdt van muziek, sport, strand en gezelligheid.

Het beachtennis toernooi op zondag 3 juli telt voor de Nederlandse ranglijst (KNLTB), hier kun je meedoen aan Heren of Dames dubbel in de Advanced of in de Fun groep. Schrijf je in met je vrienden of met je maatje en beleef een gezellige, sportieve dag op het strand. Een mooi begin van de zomer en een afsluiter van het tennis competitieseizoen! Elk beachtennis team bestaat uit twee mannen of twee vrouwen.

Klik hier om in te schrijven >>

 Programma:

Zaterdag;
recreatie jeugd ( vanaf 11 uur)
Gemengd dubbel Advance plus gemengd dubbel Fun ( vanaf 13 uur)
Zondag
Ranglijstentoernooi en een toernooi voor Recreatie heren dubbel/dames dubbel vanaf 10 uur

Het inschrijfgeld bedraagt € 30,- per team. (Advanced en Fun)

Wat kan je verwachten? Gezelligheid, Zand, Muziek, Strand, team building en ook een spannend potje beachtennis tegen een gelijkwaardige tegenstander.

Categorieën:

Inschrijven kan voor de volgende categorieën:

Advanced: (HD, DD). Herendubbel, Damesdubbel

Recreant Fun: (HD, DD). Herendubbel, Damesdubbel

Bij inschrijving dienen twee personen te worden vermeld. Beide partners dienen zich aan te melden. (Wanneer je geen partner hebt, laat dit dan middels het inschrijfformulier weten)

De speelsterkte waarin men wordt ingedeeld is het gewogen gemiddelde van de dubbelsterktes van beide spelers. De sterkte-vergeeflijker met KNLTB niveau:  Advanced= KNLTB 3 tot 6,  Fun= KNLTB 7 tot 9  Indien je geen KNLTB-lid bent, dien je zelf een inschatting te maken van je speelsterkte . (3 = zeer goed – 9 = beginner)

Kan je zelf niet goed bepalen in welke categorie je moet spelen, dan kan je contact met ons opnemen. De wedstrijdleiding beslist dan in welke categorie teams mogen meedoen.

Deelnemers kunnen maximaal voor een onderdeel inschrijven.

Reglement:

Het Hargen Sail Beachtennis Open wordt gespeeld op de zaterdag en zondag tijdens het Hargen aan Sail Festival  (Strand Hargen aan Zee Schoorl, Noord-Holland) volgens de regels van de KNLTB en onderstaand wedstrijdreglement.

Dit is een officieel KNLTB Open Toernooi waarbij ranking punten te verdienen zijn voor de KNLTB-Beachtennis-Ranglijst

De wedstrijden worden in een kwalificatie pouleverband gespeeld waarna de spelers die door gaan  de finale wedstrijden spelen in een afvalschema.

Elke wedstrijd bestaat uit twee gewonnen sets. De wedstrijd moet gewonnen worden met 2 games (bijv. 6-4 of 7-5) verschil. Bij een score van 6-6 wordt er een super-tiebreak gespeeld (10 punten met alweer 2 punten verschil).

De finales worden gespeeld om 2 gewonnen sets tot de 6. In een eventuele derde set wordt een nieuwe set tot de 6.

Veldafmetingen:

Er wordt gespeeld in het zand. De veldafmetingen zijn 16 x 8 meter (lengte x breedte), dus per speelhelft 8 x 8 meter. De nethoogte is 1,70 meter.

Materialen:

Wedstrijden worden gespeeld met speciale beachtennisballen (stage 2) en speciale beachtennisrackets.

Wanneer je geen beachtennisracket hebt, laat dit dan middels het inschrijfformulier weten.

Rackets en ballen zijn te leen tijdens het toernooi.

Beschikbaarheid:

De deelnemers dienen zich te houden aan de aanvangstijden en dienen de gehele dag beschikbaar te zijn. De toernooileiding behoudt het recht spelers van deelname te ontzien bij het niet tijdig aanmelden bij de toernooileiding.

Betaling:

De betalingen dienen contant voorafgaand aan de eerste wedstrijd te worden voldaan bij de toernooileiding. Het inschrijfgeld bedraagt € 30,- per team. (Advanced en Fun)

Bijzonderheden:

We gaan ervan uit dat er per categorie minimaal 4 teams zijn ingeschreven. Bij kleinere categorieën zal de wedstrijdleiding zich het recht behouden om categorieën samen te voegen.

In alle gevallen waarin dit wedstrijdreglement niet voorziet beslist de wedstrijdleiding.

Indien weersomstandigheden of andere redenen een andere opzet van het toernooi vereisen mag de wedstrijdleiding hiertoe beslissen.

Puntentelling & Service:

Het duo dat de toss wint begint met serveren, er mag op elke plaats binnen de breedte van het beachtennisveld achter de baseline geserveerd worden. Je krijgt slechts één kans (dus alleen eerste service).

Wanneer de bal na de service de netband raakt en in het vak van de tegenstander terecht komt, wordt er gewoon verder gespeeld.

Netballen tijdens de service  betekent gewoon doorspelen, dus het spel gaat gewoon door als het net wordt geraakt bij de bal en toch aan de overzijde terecht komt.

De bal mag overal geserveerd worden in het vak van de tegenpartij.

In de reeks mix-dubbel dienen de heren verplicht onderhands te serveren. De dame binnen het team mag nog steeds kiezen uit de onderhandse of de bovenhandse service

De bal moet in 1 keer over het net geslagen worden, zoals bij tennis en badminton.

Wanneer de bal de grond raakt is het een punt.

Aanraken van het net of met het beachtennisracket over het net heengaan, hoe dan ook, is een punt voor de tegenpartij.

De puntentelling verloopt net als bij het normale tennis (15-30-40 en bij deuce wordt een beslissend punt gespeeld), er worden dus gewoon games gespeeld.

Aansprakelijkheid:

De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor verwondingen en blessures die opgelopen worden tijdens en op het toernooi. Of vermissing, diefstal en/of vernieling van eigendommen van deelnemers.

Toernooileider: Jorge Sanchez (Tel: 0652529418)

 

Kamperen voor deelnemers

Wil je tijdens het weekend van Hargen aan Sail optimaal genieten van de omgeving? Neem dan je tent mee en breng de nacht(en) door op het kampeerterrein van Voetbalvereniging Duinrand S. Het voetbalcomplex ligt op 3 km van het strand Hargen aan Zee en biedt sporters een plek op het gras en toilet-, douche- en afwasgelegenheid voor €7,50 per persoon per nacht. Ook kun je ’s ochtends een ontbijtje nuttigen of ’s avonds een drankje komen drinken in de kantine. Hopelijk tot ziens bij vv Duinrand S., Smeerlaan 2, 1871 ET, Schoorl!

Aanmelden kan via info@hargenaansail.nl

  • Hoofdsponsors