protectiepartners BEACHVOLLEYBAL

PROTECTIEPARTNERS BEACHVOLLEYBAL
Beachvolleybal tijdens Hargen aan Sail: dat is het ultieme zomergevoel! Voor de 23ste keer organiseren we dit sportieve en gezellige evenement aan het Hargense strand.  dit jaar in samenwerking met de NEVEBO, komt de top van Nederland ook naar Hargen. Maar ook als vanouds weer een recreatieve competitie. Veel teams hebben hebben van dit beachvolleybaltoernooi een traditie gemaakt. Schrijf je in en doe ook dit jaar weer mee! Nog nooit meegedaan? Nodig je collega’s, vrienden of clubgenoten uit en schrijf je nu in!

logo_pp

zaterdagtoernooi >> Inschrijven niet meer mogelijk
Voor de volgende klassen organiseren we ook een dagtoernooi op zaterdag. Aanvang 10.30 uur
Drie tegen drie: Laag, lagere regioklassen, recreanten en beginners
Drie tegen drie: Hoog / 1e, 2e en 3e divisie, promotieklasse en 1e klasse

Overnachten tijdens Hargen aan Sail
Wil je voordelig overnachten na een dag Hargen aan Sail? Dan kan dat! Namelijk van vrijdagavond 7 juli tot en met maandagochtend 10 juli voor slechts 5 euro per persoon per nacht. Je verblijft op de tijdelijke HAS-camping op de velden van voetbalclub Duinrand S. Sanitair is in orde en douches zijn beschikbaar. Op het terrein ontbijten kan ook.
Aanmelden kan hier

Luxer overnachten: Strandhotel Camperduin of Dutchen vakantieparken
Gasten krijgen 15% korting op de huurprijs in het Hargen Sail weekend (vrijdag 07.07 – maandag 10.07

Overige informatie deelnemers

De Spelregels
Veld
Voor alle categorieën is het veld 8 x 16 m2

Net
De nethoogte is voor de heren, recreanten, beginners en mixteams 2,43 meter. Voor de dames is het 2,24 meter.

Wedstrijdbal
Ieder team dient een wedstrijdbal mee te brengen. Het eerste genoemde team op het speelschema levert de bal. Dit team mag bepalen welk team er begint met de de opslag, of aan welke zijde zijn/haar team wil beginnen.

Veldwissel
Na iedere zeven gescoorde punten moet er van speelhelft worden gewissel

Time-Out
Time-outs zijn niet toegestaan

Spelerswissel
Er mag bij wisseling van speelhelft 1 spelerswissel toegepast worden, of te alle tijde bij een blessure.

Voetfout
Er is geen middenlijn. Een speler mag alleen in het veld van de tegenpartij komen, mits de tegenstander daardoor niet direct, of indirect, gehinderd wordt.

Opslag
Er mag vanaf de gehele achterlijn geserveerd worden. De spelers houden zelf de opslagvolgorde in de gaten. De spelers die niet serveren mogen niet het zich van de opslaande speler hinderen.

Netservice
Een service via het net is niet fout. Bij een netservice gaat het spel gewoon door.

Servicepass
De service mag ten alle tijden bovenhands worden opgevangen

Techniek
Bij moelijk te verdedigen ballen is een soepele beoordeling van techniek wenselijk. De bal mag met het hele lichaam gespeeld worden.

Tactische ballen
Tactische ballen zijn alleen toegestaan, indien deze door middel van hard contact gespeeld worden. Plaatsballen en pushballen zijn niet toegestaan.

Blok
Een blok telt niet als het spelen van de bal. Na een blokaanraking mag de bal nog maximaal drie keer gespeeld worden.

Schoenen
Er worden geen schoenen gebruikt. Er wordt alleen op blote voeten gespeeld.

Sportiviteit
Het is bij het beachvolleybal een goed gebruik om de scheidsrechter te informeren over in en uit, touché, netfouten e.d.. Als de scheidsrechter dit door weer- of terreinomstandigheden niet zelf kan waarnemen, wordt de sportiviteit om dit te melden gevraagd van de teams.

Wedstrijdduur
Alle wedstrijden bestaan uit 1 set tot 21 punten. Er moet met 2 punten verschil gewonnen worden, echter maximaal 23 punten is einde set (b.v. 23-21 of 23-22) Er wordt geteld volgens het “Rally Point” systeem.

Uitslag
De winnaar van de wedstrijd krijgt 1 wedstrijdpunt. De ploeg met de meeste wedstrijdpunten is de (poule) winnaarpunt, bij een gelijk aantal telt het onderling resultaat. Mocht dat ook gelijk zijn (bij 3 teams of meer mogelijk) dan telt het aantal gescoorde punten. Mocht het hierna nog gelijk zijn, dan gaan het aantal tegen gescoorde punten er van af. Mocht het nu nog gelijk zijn wordt er om twee punten gestreden.

Scheidsrechter
Elke wedstrijd die door uw team gefloten moet worden, vindt u in het wedstrijdschema. We verzoeken u op tijd aanwezig te zijn bij de door uw team te fluiten wedstrijd; vooraf dient u wel te controleren of telbord en wedstrijdformulier bij het veld aanwezig zijn. Bij aanvang van iedere ronde ontvangt men 1 wedstrijd formulier. Na afloop van de poule moet het wedstrijd formulier worden afgeven aan de wedstrijdtafel!!! Let op; de teams dienen zowel de uitslagen als de uiteindelijke plaatsing in de poule zelf uit te rekenen en in te vullen.

Finales
Kruisfinales tussen de 4 beste teams in elk niveau op basis van de stand na de 3e ronde. De teams die de finaleronde spelen dienen zelf voor een scheidsrechter te zorgen.

Protesten
Alleen over onjuiste toepassingen van de reglementen kan met mogelijk succes geklaagd worden. Klachten die de beoordeling van spelsituaties door de scheidsrechter betreffen, zijn niet ontvankelijk. De beslissing van de wedstrijdleiding op protest is bindend.

Aansprakelijkheid Organisatie
De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade, diefstal of ongelukken. Elke deelnemer doet mee op eigen verantwoording.

Weekend toernooi >> Inschrijven
Er wordt gespeeld in twee categorieën, vier tegen vier, en drie tegen drie.
– Drie tegen drie: Hoog / 1e, 2e en 3e divisie, promotieklasse en 1e klasse
– Drie tegen drie: Laag, lagere regioklassen, recreanten en beginners
– Vier tegen vier: Laag, lagere regioklassen, recreanten en beginners

  • Hoofdsponsors