Optimist on tour

Optimist on Tour komt naar Hargen Sail!

Rondreizend watersportevenement Optimist on Tour maakt vrijdag 7 tot en met zondag 9 juli deel uit van Hargen Sail. Op de lagune tussen Hargen en Camperduin leren kinderen onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs varen in een Optimist, kanovaren en suppen. De kinderen van groep 6, 7 en 8 van OBS Teun de Jager en Basisschool Het Klimduin krijgen op vrijdag al gratis de mogelijkheid om te leren zeilen in dit toegankelijke zeilbootje. De komst van de Optimist on Tour naar Hargen Sail wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Bergen NH, Vrienden van de Burgemeester Peeckstichting en is in samenwerking met De jongens uit Schoorl.

Optimist on Tour maakt watersport toegankelijk voor alle kinderen in Nederland. Het doel van Optimist on Tour is een volgende generatie enthousiast maken voor de watersport. Kinderen kunnen in de lagune hun eerste ervaring met de watersport opdoen. Na een korte theorieles kunnen ze het water op en zelf ervaren hoe leuk de watersport is. Sinds de start in 2014 hebben meer dan 36.000 kinderen kennisgemaakt met de watersport. Kinderen die na Optimist on Tour verder willen met zeilen, kanovaren of een andere watersport, kunnen via het Watersportverbond een leerzaam en leuk werkboek opvragen en kosteloos een proefles volgen bij een watersportvereniging of vaarschool in de buurt.

Door middel van een educatief lesprogramma en een bezoek van een instructeur in de klas bereiden de kinderen zich met lesmaterialen over zeilen, kleding op het water en knopen optimaal voor op een kennismaking met de watersport. Voor deelname aan Optimist on Tour hebben kinderen geen zeilervaring nodig, alleen een A-zwemdiploma.

Deelname is gratis. Kinderen die willen meedoen aan Optimist on Tour tijdens Hargen Sail dienen zich aan te melden via www.optimistontour.nl

  • Hoofdsponsors