ULTIMATE FRISBEE

Ultimate Frisbee

De frisbeesport is één van de meest spectaculaire sporten. Bijna veertig jaar geleden is de sport vanuit de VS naar ons land overgewaaid. In Nederland zijn er nu zo’n 1250 mensen bij dertig verenigingen die een frisbeesport beoefenen. Wereldwijd doen dat ongeveer zes miljoen mensen, weliswaar de meeste daarvan in Noord-Amerika. De frisbeesporten kennen verschillende onderdelen zowel individueel ( zoals bijvoorbeeld disc golf ) als in teamverband ( zoals bijvoorbeeld ultimate ). Ultimate is veruit de belangrijkste tak van frisbeesport. Het wordt in teams van 7 of 5 spelers gespeeld op gras, in de zaal of op het strand en is een soort mix van voetbal, basketbal, korfbal en het scoren bij American football. Snelheid, techniek, tactiek en atletisch vermogen zijn de belangrijkste elementen.

Overnachten tijdens Hargen aan Sail
Wil je tijdens het weekend van Hargen aan Sail optimaal genieten van de omgeving? Neem dan je tent mee en breng de nacht(en) door op het kampeerterrein van Voetbalvereniging Duinrand S. Het voetbalcomplex ligt op 3 km van het strand Hargen aan Zee en biedt sporters een plek op het gras en toilet-, douche- en afwasgelegenheid voor €7,50 per persoon per nacht. Ook kun je ’s ochtends een ontbijtje nuttigen of ’s avonds een drankje komen doen in de kantine. Hopelijk tot ziens bij vv Duinrand S., Smeerlaan 2, 1871 ET, Schoorl!
Aanmelden kan via info@hargenaansail.nl

Ultimate Frisbee
De snelle en spectaculaire teamsport, die door het grootste deel van de frisbeespelers in Nederland in competitieverband wordt beoefend.

Strand en Frisbee
Op het strand is de sport nog spectaculairder doordat er veel meer wordt gedoken. Strandfrisbee is ook zwaarder doordat het sprinten in het zand meer kracht en conditie kost.

Sinds 1994 is frisbee onderdeel van Hargen aan Sail en wordt er een toernooi over twee dagen gespeeld. De spelers in de teams zijn over het algemeen actief in de nationale competitie. Ook doen teams mee van spelers ‘in ruste’ en schrijven scholen teams in die frisbee tijdens lichamelijke oefening hebben geleerd. Veel ervaring om mee te doen is dus niet nodig. Kennis van het spel en de werptechnieken wordt wel aangeraden.

Wedstrijd
Op het strand wordt vijf tegen vijf gespeeld. Na iedere score mag het team zoveel spelers wisselen als zij willen.
Het toernooi begint zaterdag om 11.00 uur en zondag om 10.30 uur (onder voorbehoud). Geef je snel op, er kunnen maximaal 20 teams deelnemen.

Meer informatie over het toernooi en inschrijving vindt u op de website van het toernooi crunch-ultimate

Aansprakelijkheid Organisatie
De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade, diefstal of ongelukken. Elke deelnemer doet mee op eigen verantwoording.

 

Inschrijven
Stuur een mail naar hargenfrisbee@gmail.com voor meer informatie

 

Meer info op; www.hargenultimate.nl

  • Hoofdsponsors