ULTIMATE FRISBEE

AUTOBEDRIJF MEBO ULTIMATE FRISBEE

De frisbeesport is één van de meest spectaculaire sporten. Bijna veertig jaar geleden is de sport vanuit de VS naar ons land overgewaaid. In Nederland zijn er nu zo’n 1250 mensen bij dertig verenigingen die een frisbeesport beoefenen. Wereldwijd doen dat ongeveer zes miljoen mensen, weliswaar de meeste daarvan in Noord-Amerika. De frisbeesporten kennen verschillende onderdelen zowel individueel ( zoals bijvoorbeeld disc golf ) als in teamverband ( zoals bijvoorbeeld ultimate ). Ultimate is veruit de belangrijkste tak van frisbeesport. Het wordt in teams van 7 of 5 spelers gespeeld op gras, in de zaal of op het strand en is een soort mix van voetbal, basketbal, korfbal en het scoren bij American football. Snelheid, techniek, tactiek en atletisch vermogen zijn de belangrijkste elementen.

Overnachten tijdens Hargen aan Sail
Wil je voordelig overnachten na een dag Hargen aan Sail? Dan kan dat! Namelijk van vrijdagavond  tot en met maandagochtend voor slechts 5 euro per persoon per nacht. Je verblijft op de tijdelijke HAS-camping op de velden van voetbalclub Duinrand S. Sanitair is in orde en douches zijn beschikbaar. Op het terrein ontbijten kan ook.

Ultimate Frisbee
De snelle en spectaculaire teamsport, die door het grootste deel van de frisbeespelers in Nederland in competitieverband wordt beoefend.

Strand en Frisbee
Op het strand is de sport nog spectaculairder doordat er veel meer wordt gedoken. Strandfrisbee is ook zwaarder doordat het sprinten in het zand meer kracht en conditie kost.

Sinds 1994 is frisbee onderdeel van Hargen aan Sail en wordt er een toernooi over twee dagen gespeeld. De spelers in de teams zijn over het algemeen actief in de nationale competitie. Ook doen teams mee van spelers ‘in ruste’ en schrijven scholen teams in die frisbee tijdens lichamelijke oefening hebben geleerd. Veel ervaring om mee te doen is dus niet nodig. Kennis van het spel en de werptechnieken wordt wel aangeraden.

Wedstrijd
Op het strand wordt vijf tegen vijf gespeeld. Na iedere score mag het team zoveel spelers wisselen als zij willen.
Het toernooi begint zaterdag om 11.00 uur en zondag om 10.30 uur (onder voorbehoud). Geef je snel op, er kunnen maximaal 20 teams deelnemen.

Meer informatie over het toernooi en inschrijving vindt u op de website van het toernooi crunch-ultimate

Aansprakelijkheid Organisatie
De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade, diefstal of ongelukken. Elke deelnemer doet mee op eigen verantwoording.

 

Inschrijven
Stuur een mail naar hargenfrisbee@gmail.com voor meer informatie

 

Meer info op; http://crunch-ultimate.net/hut/

  • Hoofdsponsors