Thijs Al gaat in Hargen voor winst

HARGEN – De deelnemers aan de Makelaarsland MTB Challenge zaterdag 5 juli in Hargen krijgen een zware dobber aan hem; de 33-jarige fietstopper Thijs Al heeft zich voor de mountainbikerace ingeschreven en gaat voor de winst. “Ik heb op goede vrijdag nog meegedaan aan de ‘Vijf van Schoorl’, dus ik ken het parcours enigszins”, lacht Thijs.

 

Thijs is voormalig professioneel wielrenner, mountainbiker en veldrijder. In 1996 begon hij met fietsen, in 2000 startte hij zijn professionele sportcarrière. Sinds kort is hij gestopt en werkt hij bij een grote leverancier in fietsartikelen. “Ik kwam voor een belangrijke keus te staan en moest snel schakelen. Mijn contract bij Telenet-Fidea liep af en in december vorig jaar ben ik vader geworden. Dat was het moment dat ik mezelf ging afvragen: ‘Wat wil ik nog?’ Toen Agu ter sprake kwam, heb ik die kans gepakt.”

Thijs werd meerdere keren Nederlands kampioen op verschillende disciplines. In 2004 deed hij als mountainbiker mee aan de Olympische Spelen in Athene. In april dit jaar heeft hij zijn profloopbaan beëindigd maar hij stapt evengoed nog regelmatig op de fiets. “Ik ga alleen nog meedoen aan kleinere races, zoals de Makelaarsland MTB Challenge in Hargen.”

 

Onorthodoxe elementen

Liefhebbers kunnen zich weer inschrijven voor de Makelaarsland MTB Challenge op zaterdag 5 juli. Na de ‘le mans-start’ van deze mountainbikerace treffen de deelnemers in het uitdagende parcours door bos en duin enkele onorthodoxe elementen aan. De snelste man of vrouw krijgt 500 euro, de nummers twee, zowel man als vrouw, verdient 100 euro, de derde plek is goed voor 50 euro. Daarnaast worden mountainbikegerelateerde artikelen verloot, mogelijk gemaakt door Bike Action Centre Alkmaar.

  • Hoofdsponsors